(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Králík na černo
Potřebné ingredience
1 králík,
1 cibule,
250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
10 kuliček černého pepře,
5 kuliček nového koření,
2 bobkové listy,
sůl,
100g pokrájených sušených švestek,
3 PL rybízové marmelády,
100g nastrouhaného perníku,
150ml červeného vína,
citronová šťáva
Postup přípravy
V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.
Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř,nové koření, bobkový list a vaříme do
měkka.
Když je maso měkké vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kterého
potom dáme zbylé ingredience tzn.pokrájené sušené švestky,nastrouhaný perník,rybízovou marmeládu a červené víno a
15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Potom vše rozmixujeme
a omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.
příloha: knedlík
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.
Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř,nové koření, bobkový list a vaříme do
měkka.
Když je maso měkké vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kterého
potom dáme zbylé ingredience tzn.pokrájené sušené švestky,nastrouhaný perník,rybízovou marmeládu a červené víno a
15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Potom vše rozmixujeme
a omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.
příloha: knedlík
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé